Hava Limanı məlumat bazasının yaradılması - Məmmədov, Abdulməcid (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Aerportun məlumat bazasında məlumatların yığılması, hava limanında tələb olunan bütün məlumatların toplanması və saxlanılması işidir. Bu, hava limanının fəaliyyətinin daha effektiv idarə edilməsi və iş proseslərinin daha yaxşı nəzarət edilməsi üçün əhəmiyyətli bir addımdır. Məlumatların yığılması, hava limanında işləyən müxtəlif sistemlərdən, cihazlardan və sənədlərdən cəmləşdirilə bilər. Bu, pasajların, yüklərin və uçuşların informasiyasını, hava limanının əhalisi ilə bağlı məlumatları, maliyyə informasiyasını və digər bir çox məlumatı daxil edir. Bu məlumatlar elektronik sistemlərdə, sənədlərdə və cihazlarda cəmləşdirilə bilər.