Mikroservis arxitekturalı sistemlərdə təhlükəsizliyin təmin edilməsi alqoritmlərinin işlənilməsi - Əfəndiyev, Cavid (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Mikroservis arxitekturası təşkilatları çeviklik, miqyaslanma qabiliyyəti, nasazlıqların izolyasiyası və texnologiya müxtəlifliyi ilə təmin edir. Bununla belə, mikroservislərin inkişafı və yerləşdirilməsinin hər bir aspektində təhlükəsizliyi prioritetləşdirmək vacibdir. Təhlükəsiz kommunikasiya, giriş idarəetməsi, məlumatların mühafizəsi tədbirləri və effektiv monitorinq və audit həyata keçirməklə təşkilatlar sistemlərini və həssas məlumatlarını qoruyarkən mikroservislərin gücündən istifadə edə bilərlər. Proqram təminatı inkişaf etdikcə, mikroservis arxitekturasına təhlükəsizlik baxımından birinci yanaşmanın tətbiqi istifadəçilərin inamını və etibarını qorumaq və qiymətli aktivləri potensial təhlükələrdən qorumaq üçün mühüm əhəmiyyət kəsb edir.
Keywords: Komputer təhlükəsizliyi