Hidrotəmizləmə qurğularının ekoloji qiymətləndirilməsi mövzusunda - Zeynalova, Elnarə; Məmmədova, Samirə (My University, 2024)
Hidrotəmizləmə prosesinin aparılmasında əsas məqsəd xammalı kükürdlü, oksigenli, azotlu birləşmələrdən və olefin karbohidrogenlərindən təmizləmək, rejimi sərtləşdirdikdə isə aromatik karbohidrogenləri naftenlərə qədər hidrogenləşdirməkdən ibarətdir.
Keywords: Hidrotəmizləmə qurğularının ekoloji qiymətləndirilməsi