Tullantıların yandırılması və emalına nəzarət texnologiyalarının ətraf mühitə təsirinin qiymətləndirilməsi - Qarayeva, Lalə; Mirabov, Cavad; AğaMəmmədova, Elnarə; Əlizadə, Əli; Qiyasova, Töhrə (My University, 2024)
Tullantıların idarə olunması, müasir dövrün ən önəmli ekoloji problemlərindən biridir. İqtisadiyyatın inkişafı və əhalinin artımı ilə paralel olaraq, tullantı miqdarının artması sürətlənir və bu, ətraf mühitə olan təsirini daha da gücləndirir. Tullantıların yandırılması və emalı texnologiyaları, artan tullantı miqdarı ilə mübarizədə önəmli metodlar kimi önə çıxır.

Waste management is one of the most important environmental problems of the modern era. In parallel with the development of the economy and population growth, the increase in the amount of waste is accelerating, which further strengthens its impact on the environment. Waste incineration and processing technologies stand out as important methods in the fight against the increasing amount of waste.
Environmental impact assessment of waste incineration and processing control technologies
Keywords: Təhlükəli tullantıların növü; Tullantıların inventarlaşdırılması; Type of hazardous waste; Waste inventory