Filizlərin flotasiya və qravitasiya üsulları ilə ilkin emal proseslərinin optimal rejimlərinin araşdırılması - Rəsulzadə, Əli; Əliyev, Güləli; Qasımov, Fərid; Valehli, Valeh (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Azərbaycan Respublikası ərazisi müxtəlif növ filiz yataqları ilə zəngindir. Filizlərin kompleks istifadəsi emalın səmərəliliyini ciddi şəkildə artırır. Filizlərin kompleks istifadəsində zənginləşdirmə prosesləri mühüm əhəmiyyət və rol oynayır. Zənginləşdirmə əməliyyatlarının təkmilləşdirilməsi,yeni sxemlər və avadanlıqların tətbiqi və s. istiqamətində yerinə yetirilmiş hər hansı bir tədqiqat işi elmi maraq doğurmaqla yanaşı özünün aktuallığı ilə fəqlənir.Mədən sənayesi filizlərin o cümlədən ümumilikdə faydalı qazıntıların çıxarılması və onların ilkin email və s. ilə məşğul olan elm sahəsidir.Azərbaycan Respublikasının ərazisində çoxlu sayda faydalı qazıntı ələxsus müxtəlif filiz yataqları ilə zənginliyini nəzərə alaraq filizlərin ilkin emalı və əsasən onların zənginləşdirilməsi istiqamətində yerinə yetirilən tədqiqatla bağlı mövzular aktualdır.
Keywords: Filizlərin zənginləşdirilməsi