Telekommunikasiya şəbəkəsinin xüsusiyyətlərinin təhlili - Kamalov, İsmayıl; Əsgərova, Aytən; Əliyeva, Qənirə (My University, 2024)
Telekommunikasiya şəbəkələri müasir cəmiyyətin infrastrukturu üçün əvəzsiz rol oynayır. Onlar həm iqtisadi, həm də sosial aspektlərdə böyük əhəmiyyət daşıyır. İnformasiya və kommunikasiya texnologiyalarının (İKT) sürətli inkişafı, bu sahədə yeni standartlar və texnologiyaların ortaya çıxması, telekommunikasiya şəbəkələrinin davamlı təkmilləşdirilməsini zəruri edir. Telekommunikasiya şəbəkəsinin xüsusiyyətlərinin təhlili mövzusu bu səbəblə mühüm və aktualdır. Telekommunikasiya şəbəkələrinin inkişafı iqtisadi artımı və səmərəliliyi artırır. Müasir biznes modelləri, e-ticarət, bank xidmətləri və bir çox digər sektorlar yüksək sürətli və etibarlı rabitə kanallarına ehtiyac duyur.
Keywords: Telekommunikasiya şəbəkəsinin xüsusiyyətlərinin təhlili; Lokal və qlobal şəbəkələr; Analoq və Rəqəmsal Rabitə