K-mediod alqoritmi, onun modifikasiyalarının tədqiqi və tətbiqləri - Abbaslı, Cavid (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
İnformasiya texnologiyalarının sürətli inkişafı nəticəsində ənənəvi üsullarla analiz oluna bilinməyən böyük həcmli verilənlərin analizi üçün bir neçə müasir texnologiyalar mövcud olmuşdur. Verilənlərin analizində faydalı biliklərin əldə edilməsi üçün istifadə olunan ən müasir texnologiyalardan biri də “Data mining” texnologiyasıdır. Verilənlərin analizi üçün “Data mining” texnologiyasında istifadə olunan ən effektiv üsullardan sayılan klasterləşdirmə üsulları müasir dünyada bir çox sahələrə tətbiq olunur.