Blok şifrlərində diferensial kriptoanaliz üsullarının tədqiqi - Aslanova, Nazpəri; Vahidli, Qahirə (My University, 2024)
Dissertasiya işi informasiya təhlükəsizliyi sahəsində kiberməkanda baş verə biləcək hücumların dəf edilməsi, virtual aləmdə məlumatların məxfiliyinin qorunması və ələ keçirilməsinin qarşısının alınması istiqamətində tətbiq edilən blok şifrlərinin diferensial kriptoanaliz üsullarına qarşı kriptodözümlülüyünün yoxlanması, diferensial kriptoanaliz üsullarının səmərəliliyinin araşdırılması məqsədi daşıyır. Həmçinin blok şifrlərinin diferensial kriptoanalizi ilə bağlı tədqiqatın aparılması, analiz və başqa kriptoqrafik alqoritmlərə qarşı davamlılığın təhlil edilməsi qarşıda duran əsas hədəflərdəndir.
Keywords: Blok şifrlərinin analizi və tədqiqat məsələlərinin qoyuluşu; Diferensial kriptoanaliz anlayışı; Diferensial kriptoanalizin növləri