Kiçik şəhərlərin avtobus-marşrut şəbəkəsinin işinin təkmilləşdirilməsi istiqamətləri - İdriszadə, Hüseyn; Mehtiyev, Elçin; İskəndərov, Murad; Nurəliyev, Bəhram; Balahəsənli, Fərman (My University, 2024)
Şəhərlərdə sərnişin axının idarə edilməsi və ictimai nəqliyyatın hərəkətinin optimallaşdırılması müasir urbanizasiya problemlərinin ən aktual, dinamik məsələlərindən hesab olunur. Digər sahələr kimi nəqliyyat sahəsi də texnoloji yeniliklərin müsbət təsirinə məruz qalmaqdadır. Bütün bunlar şəhərlərin infrastrukturuna və əhali sayına əsaslanaraq yeni ictimai-nəqliyyat şəbəkələrinin yaradılması məsələlərini gündəmə gətirir.
Keywords: Avtobus-marşrut şəbəkəsinin qurulmasında və onların qiymətləndirilməsində istifadə olunan metodologiyalar; Dünya ölkələrində avtobus sərnişindaşımalarına qoyulan tələblər, sərnişindaşıma işinin təşkili və idarə edilməsi