Yaşıl marketinqin istehlakçıların hibrid və elektrikli avtomobil satınalmasına təsiri - Sadıqova, Nəzrin; Hüseynova, Təranə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Yaşıl marketinqin istehlakçıların hibrid və elektrik nəqliyyat vasitələrinin alışına təsiri məsələsi bir neçə səbəbə görə əhəmiyyətlidir . Birincisi, ətraf mühitin davamlılığı ilə bağlı artan narahatlıq istixana qazı emissiyalarını azaltmaq və davamlılığı təşviq etmək üçün nəzərdə tutulmuş hibrid və elektrik nəqliyyat vasitələri də daxil olmaqla yaşıl məhsul və xidmətlərə marağın artmasına səbəb olmuşdur. Nəticədə, avtomobil sənayesi istehlakçı tələbatını ödəmək üçün bu növ nəqliyyat vasitələrini inkişaf etdirmək və bazara çıxarmaq üçün təzyiq altındadır. İkincisi, elektrik və hibrid avtomobillər kimi yaşıl texnologiyaların qəbulu iqlim dəyişikliyinin azaldılması və havanın çirklənməsinin azaldılması üzrə qlobal səylərə mühüm təsir göstərir.
Keywords: Marketinq