Kəlbəcər rayonu istisu qəsəbəsində geotermal sulardan yaşayış binalarında isitmə kimi istifadənin araşdırılması - Ilkin, Zamanlı (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Müasir dövrdə cəmiyyətin təbiətə qlobal miqyaslı təsiri nəticəsində biz yer kürəsinin ekoloji vəziyyətinin pisləşməsi, ənənəvi enerji mənbələrinin tükənməsini müşahidə edirik. Enerji mənbələrinin məhdudiyyəti hər bir ölkəni enerji təhlükəsizliyi problemi ilə üz-üzə qoyur. Müasir dövrdə alternativ enerjinin inkişaf perspektivlərinin araşdırmaları J.Daffi və U.Bekman, N.D.Sobolenka, M.G, Tyaqunov, J. Tvidell, A. Uor, B. Anderson, S. Zokoley kimi bir sıra alimlərə məxsusdur.