ADAlılar | Issue 1 | Winter 2019-20 - Javadov, Samir; Saraj, Leyla; Sultanli, Ulviyya; Sadigov, Alasgar; Kalantarli, Khavar; Jafarova, Susan; Gasilov, Arif; Mammadov, Elvar (ADA School, 2019)
Əziz ADAlılar, Maraqlı müraciət formasıdır, deyilmi? Bildiyimiz kimi, Azərbaycan dilində “lı”, “li”, “lu” şəkilçiləri insanın müəyyən yerə, məkana aid olduğunu, bağlılığını bildirir. Məncə, ADA məktəbinin hər bir şagirdi, müəllimi, administrativ işçisi, bu böyük kollektivin hər bir üzvü ADAlı adlandırıla bilər. Jurnalımızın adı da elə buradan yarandı – ADAlılar. Hər birimizin həyatında məktəb mühüm bir rol oynayır, məktəblə unudulmaz xatirələrimiz bağlıdır. Bu xatirələr bizim üçün ona görə doğma və dəyərlidir ki, burada ilk dostlarımızı qazanırıq, ilk nailiyyətlərimizə sevinirik, uğursuzluqlarımıza kədərlənirik, ilk müəllimlərimizlə tanış oluruq, vətəndaş kimi formalaşırıq. Bu günün şagirdləri sabah “həyat” adlanan dalğalı dənizə öz xırda qayıqları ilə səyahətə çıxacaqlar. O dalğalar onları hara aparacaq, kim bilir... Məktəb olaraq, vəzifəmiz bu bilik qayıqlarını daha möhkəm etmək, şagirdlərə düzgün yol göstərmək, onları layiqli vətəndaş kimi formalaşdırmaqdan ibarətdir. ADA məktəbində şagirdlərə müstəqil qərar verməyi, özünü ifadə etməyi, sosial aktiv olmağı öyrədirik. Bunun üçün biz, məktəb administrasiyası olaraq, var gücümüzlə işləyirik – uşaqlarda hər hansı talantı müəyyən edərək, onu inkişaf etdirməyə, şagirdlərlə müxtəlif sosial-mədəni layihələr üzərində çalışırıq. Bu layihələrdən biri də ADAlılar jurnalıdır. Düşündük ki, şagirdlərin öz mətbu orqanı olsun, amma, ənənəvi divar qəzeti kimi yox, daha müasir, parlaq jurnal formasında. İstədik ki, burada uşaqlar öz fikirlərini, onları narahat edən məsələləri, məktəb və məktəbdən kənar həyat barədə düşüncələrini elə öz dillərində ifadə etsinlər. Eyni zamanda, jurnalistikanın bir növ əsaslarını öyrənsinlər, məsələləri düzgün və obyektiv işıqlandırmağı bacarsınlar, Zati-Aliləri “Söz”-dən istifadə etmək vərdişlərinə yiyələnsinlər. Necə alındığına siz qiymət verin. Amma çox da tələbkar olmayın – bu, ADA məktəbinin şagirdlərinin intellektual məhsulu olan bir həvəskar jurnaldır və rəsmi xarakter daşımır. İmkandan istifadə edərək, hamınızın qarşıdan gələn Yeni İl bayramınızı təbrik edirəm. Qoy 2020 hər bir ADAlıya bol-bol uğurlar gətirsin! Samir Javadov Editor-in-Chief
ADA School Magazine
Dear Reader, Hello and welcome to the first ever edition ADALILAR – ADA school’s official magazine. This is our December 2019 edition and it will be the first and last magazine we’ll release in 2019 since, in a couple of days, the long-awaited winter break will start and the decade will end! You may be wondering what the hell Is this magazine, why we have one, or even why you should read it. Well, in our magazine, we’ll have articles on interesting topics, catch you up on the school’s news, student accomplishments, and display gorgeous photos of the students and the school. Our goal is to unite the school and make something that is enjoyable for you all to read. As to why you should even flip past this page, well there’s a plenty of interesting articles and photos of students that we have gathered. Thank you to our team and many helpers. A big thanks to our lovely photographers – Kamilla Akhundova, Khavar Kalantarli, Nuray Ismayilova, Kamran Mammadov, columnists – Susan Jafarova, Alasgar Sadigov, Arif Gasilov, Logman Mammadov, Elvar Mammadov, Vagif Huseynov, Shahla Azizova, Kamilla Akhundova, Khavar Kalantarli, and Nuray Ismayilova. And a very special thanks to Samir Javadov for helping us with all our challenges and making sure we’re doing the magazine correctly. I’m proud to present our first edition and let’s look forward to more editions, new ideas and future additions. Honestly, just good luck to us as finals are coming! Leyla Saraj Editor, Media Coordinator
Keywords: ADA School -- Magazine