İngiliscə-Azərbaycanca-Rusca-Türkcə texniki abreviaturalar lüğəti I Cild - Almammadova, Sabina ("AVROPA" nəşriyyatı, 2021)
“İngiliscə-azərbaycanca-rusca-türkcə texniki abreviaturalar lüğəti” – 85 000-dən çox abreviaturlardan ibarətdir ki, abreviaturların izahı ingilis, azərbaycan, rus, türk dillərində tərtib edilmişdir. Bu lüğətin yaradılmasında məqsəd texniki abreviaturlaralar sahəsində beynəlxalq təcrübələri və inkişafı əsas tutaraq, Azərbaycan dilində istifadə edilən müvafiq terminlərin sistemləşdirilməsi, bu sahədə milli terminologiya bazasının formalaşdırılması və təbliği yolu ilə geniş istifadəçi auditoriyasında unifikasiya olunmuş danışıq frazeologiyasının formalaşdırılmasından ibarətdir. Texniki elmlər sahəsində istifadə edilən, nəzəri və praktiki əhəmiyyət daşıyan “İngiliscə azərbaycanca-rusca-türkcə texniki abreviaturalar lüğəti” texniki elmləri özündə ehtiva edərək, bu sahədə çalışan mütəxəssislər, elmi işçilər, tədqiqatçılar, müvafiq sahələr üzrə ixtisaslaşan təhsil müəssisələri tərəfindən istifadə üçün nəzərdə tutulmuşdur.
Keywords: Abreviatura; Texniki abreviatura