Tullantı - enerji investisiyalarının iqtisadi səmərəliliyinin təhlili - İbrahimova, Ülkər; Rəcəbi, Nərminə; Mustafayeva, Nübar; Bürcəliyev, Rüfət (My University, 2024)
Tullantıların idarə edilməsi və onlardan enerji alınması prosesi, texniki, iqtisadi və ekoloji aspektlərə əsaslanaraq dəyərləndirilməlidir. İlk fəsil, tullantıların idarə edilməsi prosesinin təşkilinə dair nəzəri əsasları, hüquqi və tənzimləyici çərçivələri və bu sahədə investisiya cəlb etmək üçün elmi tədqiqatlar və xarici təcrübəni özündə əks etdirir. İkinci fəsil, tullantılardan enerji alınmasının mövcud vəziyyətinin təhlilini, ekoloji təsirinin qiymətləndirilməsini, infrastruktur və investisiya təminatının təhlilini və iqtisadi-sosial effektivliyinin qiymətləndirilməsini əhatə edir. Üçüncü fəsil isə maliyyə və institusional mexanizmlərin təkmilləşdirilməsi, enerjiyə çevrilmə mexanizmlərinin genişləndirilməsi və iqtisadi səmərəliliyin yüksəldilməsi istiqamətlərini araşdırır.
Keywords: Tullantıların idarə edilməsi prosesinin təşkilinin nəzəri əsasları; Tullantılardan istifadənin hüquqi və tənzimləyici mexanizmləri; Tullantı-enerji layihələrinə investisiyaların cəlb edilməsi üzrə elmi tədqiqatların və xarici təcrübənin tədqiqi; Tullantıların enerjiyönümlü emalının ətraf mühitə təsirinin qiymətləndirilməsi; Tullantıların enerjiyə çevrilməsinin təşviqi mexanizmlərinin genişləndirilməsi