Real vaxt rejimində daşıma prosesinin monitorinq mexanizminin işlənib hazırlanması - Bəylərov, Mikayıl; Rüstəmzadə, Amin; Eyyubov, Şirin; Zülfüqarova, Gülxanım; Əliyev, Rəsul (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Daşıma prosesinin real vaxt rejimində monitorinqi mexanizminin işlənib hazırlanması mövzusu müasir dünyada, xüsusən logistika və təchizat zəncirləri sənayesində çox aktualdır. Malların sürətli və səmərəli çatdırılmasına artan tələbatla, şirkətlər üçün real vaxt rejimində məhsullarının hərəkətini izləyə biləcək bir sistemə sahib olmaqdan çox vacib hala gəldi.Real vaxt monitorinqi ilə şirkətlər malların hərəkətini izləyə və çatdırılma müddətini və xərcləri azaltmaq üçün daşıma marşurtlarını optimallaşdıra bilərlər.
Keywords: Avtomobil daşımaları; Vahid nəqliyyat sistemi