Kokslaşma qurğusunda ətraf mühitin mühafizəsi - Osmanov, Elnur; Qasımlı, Tünzalə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Neft emalı zavodlarında TK (tədrici kokslaşma) prosesinin ətraf mühitə və insan sağlamlığına ciddi təhlükə yaradan təhlükəli qaz missiyalarının əmələ gəlməsi məlumdur. Buna görə də TK prosesi zamanı zərərli qaz emissiyalarının azaldılması ətraf mühitin mühafizəsi istiqamətində mühüm addımdır.
Keywords: Ətraf mühitin mühafizəsi