Selenium vasitəsilə veb təhlükəsizlik testlərinin avtomatlaşdırılması - Fərzəliyev, Günel (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Bu dissertasiya proqram təminatının keyfiyyətinin təmin edilməsi kontekstində Selenium veb testinin aktuallığını araşdırır. Veb tətbiqetmələrinin sürətli böyüməsi ilə effektiv və etibarlı test metodologiyalarına ehtiyac hər şeydən üstündür. Veb avtomatlaşdırılması üçün geniş şəkildə istifadə edilən açıq mənbəli vasitə olan Selenium, bir çox brauzer və platformalarda veb proqramların sınaqdan keçirilməsi üçün hərtərəfli çərçivə təklif edir. Bu dissertasiya Selenium veb testinin müxtəlif aspektlərini və proqram təminatının keyfiyyət təminatı prosesində əhəmiyyətini araşdırır. Tədqiqat yüksək keyfiyyətli veb tətbiqlərinə nail olmaqda Seleniumun effektivliyini və aktuallığını nümayiş etdirmək üçün empirik tədqiqatlar, nümunə araşdırmaları və sənayenin ən yaxşı təcrübələrini birləşdirir.
Keywords: İnformasiya təhlükəsizliyi