Rezervasiya sistemi modelinin qurulması - Nəzirova, Ayşən; Ələkbərova, Nigar; Həsənzadə, Fatimə; Rzazadə, Zəhra (My University, 2024)
Rezervasiya sistemi modelinin qurulması mövzusu müxtəlif sahələrdə (otel, aviaşirkət, restoran, nəqliyyat, tədbirlər və s.) müştəri xidməti və resurs planlaşdırılmasının avtomatlaşdırılması baxımından mühüm əhəmiyyət daşıyır. Bu sistemin məqsədi resursların effektiv idarə olunmasını təmin etmək, istifadəçi rahatlığı yaratmaq və əməliyyat xətalarını minimuma endirməkdir.
Keywords: Rezervasiya sistemi modelinin iş prinsipi; Rezervasiya sistemi modellərinin tətbiqində dünya təcrübəsi; Turizm müəssisələrinin onlayn marketinq əməliyyatlarında istifadə olunan proqram texnologiyaları; Turizm müəssisələrində istifadə olunan web əsaslı tətbiqlər; Mobil app proqram təminatı modelinin kodu