Aviasiya texnikasının inkişaf mərhələləri veb saytının yaradılması - Ərşadlı, Ərşad (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Aviasiya texnikası, havada əsasən sərnişin və hərbi məqsədlər üçün istifadə olunan hava vasitələri və onların texnikasını əhatə edir. Aviasiya texnikasının inkişafı tarix boyu çox mühüm olmuşdur və bu sahədə bir sıra mərhələlər keçirilmişdir. İndi, aviasiya texnikasının inkişafının ən son mərhələlərindən bir neçəsini təqdim edəcəyəm. Əvvəlcədən əvvəlki dövrlər: İlk uçuşların əsasən hava balonları və uçuş aparatları ilə həyata keçirildiyi dövrlərdir. Montqolfier qardaşlarının hava balonu ilə olan uçuşları və Wright qardaşlarının qurduğu düzənli uçuş sistemi bu dövrlərdə mühüm addımlar olmuşdur.