Şəhər ərazisində parklama sisteminin təkmilləşdirilməsi üzrə həllərin hazırlanması - Quliyev, Elzamin; Hüseynzadə, Zəhra; Məlikzadə, Məlikheydər; Abdullazadə, Murad; Novruzəliyev, Şahin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Dünyada və ölkəmizdə avtomobillərin sayı gündən-günə artır. Hər bir avtomabilin parklanmasını asanlaşdırmaq üçün biz mövcud yerlərdən ən səmərəli şəkildə istifadə etməliyik. Nəqliyyat vasitələrinin sayının artması ilə yanaşı, mövcud yerlərdə düzgün istifadə edilməməsi parklanma problemlərinə səbəb olur. İstifadəçiyə ən yaxın parklanma yerini tapmağa kömək edən ağıllı parklanma sistemini inkişaf etdirmək aktual məsələ olaraq qalır. Bu, istifadəçinin çox vaxtına qənaət edir, avtomobilin yanacaq sərfini və nəticədə çirklənməni azaldır.
Keywords: Parklama sistemi; Parklanmanın təşkili, problemləri və mövcud həlli yolları