Beynəlxalq avtomobil daşımalarında vaxt itkilərinin azaldılması üzrə tədbirlərin analizi - Əlixanov, Vüsal; Köçərli, Leyla; Məmmədova, Solmaz; Əsgərova, Aytən; Məmmədova, Şükriyyə (My University, 2024)
Beynəlxalq avtomobil daşımaları qlobal ticarət sisteminin əsas sütunlarından biridir. Lakin gömrük prosedurları, sərhəd keçidləri, nəzarət tədbirləri, sənəd dövriyyəsi, logistika infrastrukturunda problemlər və yol şəbəkəsindəki çatışmazlıqlar daşımaların effektivliyinə mənfi təsir edir və vaxt itkilərinə səbəb olur. Vaxt itkilərinin azaldılması beynəlxalq logistikanın rəqabət qabiliyyətini artırmaq və regional tranzit imkanlarını genişləndirmək üçün vacibdir.
Keywords: Beynəlxalq nəqliyyat dəhlizləri və onların əhəmiyyəti; Beynəlxalq logistikada gömrük sənədləşməsi; Yükləmə və boşaltma işlərinin beynəlxalq avtomobil daşımalarına təsiri və vaxt itkiləri; Tıxacın beynəlxalq avtomobil daşımalara təsiri; İntermodal və mutlimodal daşıma həllərinin tətbiqi