Restoranlarda müştərilərə online xidmət üçün mobil tətbiqin yaradılması - Muradov, Anar (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Müasir dövrdə insan mobil cihazlarla sürətli məlumat əldə etməyə üstünlük verir. Hər il saytların mobil versiyalarının istifadəçilərinin sayı artır. Azərbaycanda əhalinin 98%-nin mobil telefonu var və rəqəmsal əsrdə bir çox proqram məhsulları, mobil telefonlar üçün hazırlanmışdır. Elektron tətbiqlərin ən son qabaqcıl modellərinin əksəriyyəti funksionallıq və performans baxımından böyük mobil telefonlar və kompüterlərdən geri qalmır. İndi dünyada demək olar ki, mobil tətbiqlərdən istifadə etməyən insanın sayı azdır. Mobil tətbiqlərin populyarlığının səbəbləri bu təbiqlərin funksionallığı, bütün ünsiyyət üsullarına çıxışı olmasıdır. Mobil texnologiyanın artması səbəbindən əhali bütün tətbiqlərdə məlumat axınlarını izləməkdə müəyyən çətinliklər yaşasalar da, restoran üçün mobil tətbiqlərin yaradılması çox aktualdır və günün tələblərinə uyğundur.