Neft sənaye qurğularının aşınmadan qorunması və ətraf mühitin mühafizəsi - Hətəmova, Şəbnəm; Səfərova, Aygün; Mürseyibova, Ruhanə; Həmzəyeva, Rahib; Piriyeva, Nərmin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Korroziya ilə mübarizə 4-5 min il bundan əvvəl, ilk dəmir əşyalar meydana çıxandan sonra başlanmışdır. Metalların korroziyadan müdafiəsinin əsas növü kimi müdafiəedici örtüklərdən istifadə edilməsidir. Hələ qədim Misirdə bu məqsədlə təbii qətran istifadə edilirdi. Metallarda korroziya probleminin həlli korroziya prosesini öyrənməkdən və korroziya əleyhinə materialların yaradılmasından ibarətdir.
Keywords: Neft sənayesi