Altı sərbəstlik dərəcəsi olan roverin struktur, kinematik və dinamik sintezi - Qədiməliyev, Emil; Ağayev, Daşqın; Mehtizadə, Nicat (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Digər planetlərin, eləcə də peyklərin səthini və vəziyyətini öyrənmək üçün ən yaxşı vasitələrdən biri planetar gəmilərdir. Bunun sayəsində yalnız tədqiqat ərazisini genişləndirmək deyil, həm də müxtəlif istiqamətlərdə tədqiqatlar aparmaq mümkündür. Müasir aerokosmik sahədə Günəş sisteminin planetlərinin , eləcə də onların peyklərinin, xüsusən də planetar gəmilərdən istifadə edərək tədqiqi elmi tədqiqat sahəsində aktual vəzifədir.
Keywords: Maşın və mexanizmlər nəzəriyyəsi