Mobil operatorlar üçün yüksək intensivli və böyük həcimli verilənlərin emalı üçün nosql həllərin işlənməsi - Miriyeva, Firuzə; Abışov, Azər; Nəzirli, Ayxan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Rəqəmsal transformasiya əsrində telekommunikasiya sənayesi köklü dəyişikliklərə məruz qalır. Məlumatların saxlanması və emalının ənənəvi yolları şəbəkələr, istifadəçilər və çoxsaylı qoşulmuş cihazlar tərəfindən yaradılan böyük həcmli məlumatlarla ayaqlaşmaq üçün mübarizə aparır.