Yüksək gərginliklər və elektrik ilozyasiya texnikası - Həsənov, Qara (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Yüksək gərginliklər (YG) və elektrik izolyasiya texnikası (EİT)-nın problemləri arasında hər zaman aktual və maraqlı məsələlər olmuşdur və olacaqdır. 180 ilə yaxındır ki, bu fənnin elmi-praktiki sahələri bəşəriyyətin enerji ehtiyaclarının ödənməsi, o cümlədən enerjinin alınması çevrilməsi və Şəbəkələrdə paylanmasında böyük əhəmiyyət daşıyır və etibarlılıq xarakteristikalarını təyin edir.