Qarabağ və Şərqi Zəngəzur iqtisadi rayonlarına 2026-cı ilədək köçürüləcək əhalinin bacarıqlarının inkişafı və yeni iş yerlərinin yaradılması - Məmmədova, Səkinə; Məcidova, Ayan; Hənifəyeva, Gültəkin; Eyvazov, Murad; Quliyev, Fərid (My University, 2024)
Dissertasiya işində qarşıya qoyulmuş məqsədə müvafiq olaraq Qarabağ və Şərqi Zəngəzur iqtisadi rayonlarına 2026-cı ilədək köçürüləcək əhalinin bacarıqlarının inkişafı və yeni iş yerlərinin yaradılması məsələləri tədqiq edilmişdir. Tədqiqat işində gəlinən əsas nəticələr Böyük Qayıdışa dair I Dövlət Proqramı, eləcə də rəsmi informasiya mənbələrinə tədqiq edilməsinə əsaslanır.
Keywords: Post - konflikt ərazilərdə əhalinin yerləşdirilməsi təcrübələri; Post - konflikt ərazilərdə əhalinin məşğulluğunun təşkili təcrübələri; Qarabağ və Şərqi Zəngəzur iqtisadi rayonlarında məşğulluğun təmin olunmasında peşə hazırlığının rolu; Qarabağ və Şərqi Zəngəzurda yeni iş yerlərinin yaradılması istiqamətində təkliflərin verilməsi