Dəmiryol nəqliyyatı ilə yüklərin daşınması zamanı tranzit potensialının istifadəsinin tədqiqi - Məhəmməd, Zeynallı (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Azərbaycan Respublikasının coğrafi mövqeyi tranzit daşımalatın yerinə yetirilməsi üçün bir çox ölkələr üçün cəlbedici görünsə də, yüklərin ötürülmə prosesində bir çox problemlər yaranır. Qoyulmuş mövzunun aktuallığı ondan ibarətdir ki, qonşu ölkələrin tranzit potensialını təhlil edərək, həmçinin xarici üsulları da öyrənərək nəzəri və praktiki məsləhət və təkliflər verməkdir.
Keywords: Nəqliyyatda daşımalar; Dəmiryol nəqliyyatı