İstixana idarəetmə sistemlərinin iş rejimlərinin proqram təminatının hazırlanması - Məzahir, Əliyev (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
“İstixanaların idarə edilməsi sistemlərinin iş rejimləri üçün proqram təminatının işlənib hazırlanması” mövzusu istixana əməliyyatlarının müxtəlif aspektlərinin idarə edilməsi və nəzarəti üçün xüsusi hazırlanmış proqram həllərinin yaradılması və həyata keçirilməsinə aiddir. İstixanaların idarə edilməsi sistemləri bitki inkişafı üçün optimal şərait yaratmaq üçün temperatur, rütubət, işıqlandırma, suvarma və ventilyasiya kimi ətraf mühit amillərinin monitorinqini və nəzarətini əhatə edir. Bu sistemlər tez-tez bu parametrləri avtomatlaşdırmaq və tənzimləmək üçün aparat sensorları, aktuatorlar və proqram proqramlarının birləşməsinə əsaslanır.