Azərbaycan dövlətinin Adorbayqan (Atropatena) ilə başlayan yeni mərhələsi - Nagi, Akif (My University, 2022)
Qarabağ dünən, bu gün və sabah” konfransının məqsədi Azərbaycan-Ermənistan münaqişəsinin səbəbləri, gedişatı, nəticələrinin analizi, siyasi-diplomatik proseslərin dəyərləndirilməsi, obyektiv beynəlxalq rəyin formalaşdırılması, postmünaqişə dövründə regionda dövlətlərarası münasibətlərin normallaşdırılması, Qarabağ və Zəngəzur regionlarının inkişaf perspektivlərinin müzakirəsi və onların ictimailəşdirilməsi, elmi tədqiqatların stimullaşdırılması, gənc tədqiqatçıların elmi araşdırmalara cəlb olunmasından ibarətdir.