Şəhərlərdə nəqliyyatın ekoloji təsirlərinin azaldılması üzrə tədbirlər planının işlənib hazırlanması - ZÜLFÜQAROV, XƏYAL; SADIQLI, ƏLİAĞA; MƏMMƏDZADƏ, FUAD; İLYASOVA, HAVVA; QƏNİZADƏ, RƏSUL (My University, 2024)
Bu dissertasiya mövcud şəhər nəqliyyat sistemlərinin təhlili, belə sistemlərin ətraf mühitə təsirinin qiymətləndirilməsi və bu təsirlərin azaldılması strategiyasının yaradılması mövzularını dərindən araşdırır.
Keywords: Şəhərlərdə mövcud nəqliyyat sisteminin təhlilinin aparılması; Ekoloji təsirlərin müəyyənləşdirilməsində istifadə olunan üsullar; Avtomobil nəqliyyatından qaynaqlanan emissiyaların təsirləri; Şəhərlərdə ətraf mühitə təsirin araşdırılması; Şəhər nəqliyyatının ətraf mühitə təsirinin azalması planının işlənib hazırlanması