“AzTU-E-tezis” informasiya sistemlərinin işlənməsi - Əliyeva, Aytac; Rəsulova, Afət; Xəlilova, Günay (My University, 2024)
Universitet üçün elektron dissertasiya sisteminin inkişafı bir sıra mühüm üstünlüklərə və müsbət nəticələrə malikdir: 1. Artan əlçatanlıq və rahatlıq. Elektron dissertasiyalar universitet tələbələrinin və əməkdaşlarının elmi işlərinə çıxışı asanlaşdırır və sürətləndirir, bilik və tədqiqat mübadiləsini asanlaşdırır. 2. Azaldılmış vaxt və xərclər. Kağız formatından elektron nəşrə keçid dissertasiyaların çapı, formatlanması və yayılması üçün tələb olunan vaxtı azaldır, həmçinin kağız və aparat xərclərini azaldır. 3. Universitetin nüfuzunun artırılması. Müasir texnologiyalardan və elektron dissertasiya sistemlərindən istifadə universitetin reputasiyasını və onun tələbələr və tədqiqatçılar üçün cəlbediciliyini yüksəltməyə kömək edir. 4. Mühafizə və Təhlükəsizlik. Elektron dissertasiyaların daha uzunmüddətli saxlanmasını və əlçatanlığını təmin edərək onları itirmək və ya zədələnməkdən qorumaq və qorumaq daha asandır. 5. Elmi tədqiqatlara dəstək.
Keywords: Elektron dissertasiya informasiya sistemlərinin yaradılması təcrübəsinin tarixi icmalı və mövcud informasiya sistemlərinin təhlili; İnformasiya sistemlərinin yaradılması üçün istifadə olunan texnologiyalar və alətlər; E-Tezis informasiya sisteminə funksional və qeyri-funksional tələblər