Elektrik stansiyalarında avadanlıqların diferensial mühafizəsi - Vəliyev, Vəfadar; Məmmədli, Əsiyyə (My University, 2024)
Bu dissertasiya işində elektrik satnsiyalarının iş rejimləri, sistemində baş verə biləcək qəzalar nəticəsində sistemin dayanıqlığını və kəsilməz olaraq normal rejimdə işləməsini təmin etmək üçün mühafizələrin qurulmasını və ən optimal olan diferensial mühafizənin tətbiq zonaları araşdırılmışdır. Diferensial mühafizənin növləri tətbiq olunduğu avadanlıqlar və onların elektrik xüsusiyyətləri nəzərdən keçirildi.

In this dissertation work, the operating modes of power plants, the establishment of protections to ensure the stability of the system and uninterrupted normal operation as a result of accidents that may occur in the system, and the most optimal application zones of differential protection were investigated. The types of differential protection, the equipment in which they are applied, and their electrical characteristics were considered.
Differential protection of equipment in power plants
Keywords: Wind power plant; Electrical protection; Solar power plant