Satışın artırılmasında internet-marketinqin effektivliyinin təhlil olunması - Abdullayeva, Şəbnəm; Hüseynova, Vüsalə; Babayev, Tural; Lətifova, Şəhanə (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
İnternetin iş həyatında geniş tətbiqi biznesin bir çox sahələrinin ənənəvi üsullarını dəyişmiş və internet marketinqi adlı yeni bir fenomenin yaranmasına səbəb olmuşdur. Bu rəqəm dünyanın ən böyük elektron ticarət bazarının yerləşdiyi ABŞ-da 75%-ə, Avropada isə 60%-ə yaxındır. Dövlət Statistika Komitəsinin açıqladığı məlumata əsasən demək olar ki, ABŞ və Avropa ölkələrindən fərqli olaraq ölkəmizdə elektron ticarət dövriyyəsi ticarət əməliyyatlarının ümumi həcminin cəmi 0,051 faizini təşkil edir. Bütün bunlar Azərbaycanda elektron marketinqin və bu sahədə mövcud problemlərin ətraflı öyrənilməsinin zəruriliyini bir daha təsdiqləyir.
Keywords: Marketinq