Orta Təhsilin İdarəolunmasına Müasir Yanaşmalar: Gəncə Daşkəsən Regional Təhsil Nümunəsində - İsmayılzadə, Şəhriyar; Əsədov, Kamran (ADA University, Gazakh Center, 2024)
Təhsilin məzmununun strateji müddəası Azərbaycan Respublikasının Prezidenti Heydər Əliyevin yuxarıdakı fəlsəfi kəlamında verilmişdir. Təhsilin məzmunu elə müəyyənləşdirilməlidir ki, gənclərimiz həm vətənpərvər, həm də müasir tələblərə cavab verə bilən bilikli insan kimi formalaşsınlar. Təhsilin məzmununu təhsilin qarşısında duran məqsədə uyğun formalaşdırılmalıdır.Təhsil sistemi və onun məzmunu ölkənin gələcəyinə xidmət edir. Bu fikrin xüsusi dəlillərlə sübuta ehtiyacı yoxdur, çünki insan cəmiyyətinin çoxəsrlik tarixi bunu sübut edir. Cəmiyyətdə baş verən dəyişikliklər də təhsilin idarə olunmasına yeni yanaşmaları qaçılmaz edir. Bu Capstone layihəsində təhsilin keyfiyyətinin idarə olunması vasitələri araşdırılmışdır. Çünki müxtəlif səviyyəli direktorlar orta ümumtəhsilin idarə olunmasına öz başa düşdükləri və ya köhnəlmiş qaydalarla yanaşırlаr. Bu dа təhsilin idarə olunmasında prоblеmi çətinləşdirməklə bərаbər, həm də yeni idarə olunma üsullarının tətbiqini аktuаllаşdırır. Aydındır ki, təhsil sahəsindəki problemlər irili-xırdalı mövcuddur. Amma hazırlanıb təqdim olunmuş Capstone layihəsi mövcud problemlərin həlli istiqamətində hazırlanaraq öz tövsiyyələrini vermişdir.
Keywords: Educational quality management.; Education policy -- Azerbaijan.; Content and objectives of education.; Educational reforms -- Azerbaijan.; Azerbaijan -- Education system.