Radiopelenqasiya metodlarının tədqiqi - Bəyməmmədov, Kənan; Eynalova, Nailə; Məmmədov, Nail (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Radiopelenqasiya və ya istiqamətin tapılması dedikdə, obyektin radio şüalanma mənbəyinə istiqamətin , onun koordinatlarının və s. müəyyən edilməsidir. İstiqamətin tapılması radioistiqamət tapıcılardan istifadə etməklə həyata keçirilir. Radiopelenqator antena sistemindən siqnalı qəbul edən və həmçinin göstərən cihazdan ibarətdir. Radiopelenqasiya müxtəlif dərəcələrdə avtomatlaşdırıla bilər, o cümlədən düşmən obyektlərinin avtomatik məhv edilməsində mənbənin bir-birindən uzaqda olan iki və ya daha çox nöqtədən radioistiqamətinin tapılması ilə trainqulyasiya yolu ilə şüalanma mənbəyinin yerini müəyyən etmək mümkündür
Keywords: Xüsusiləşdirilmiş radiorabitə sistemləri