Bakı şəhərində elektromobillərin doldurma stansiyalarının yerləşmə xüsusiyyətlərinin tədqiqi - Mahmudova, Cəvahir; Dadaşzadə, Röyal; Əkbərli, Murad (My University, 2024)
Elektromobillərin geniş yayılması üçün infrastrukturun inkişafı, xüsusilə rahat və əlçatan doldurma stansiyalarının yerləşməsi əsas şərtlərdən biridir. Bakı şəhərində elektromobillərin artan sayı bu sahədə sistemli yanaşmaya və planlaşdırmaya ehtiyac yaradır.
Keywords: Şəhərin nəqliyyat strukturunun inkişaf tendensiyaları; Enerji doldurma stansiyalarından şəhərin nəqliyyat infrastrukturunda istifadə xüsusiyyətləri; Bakı şəhərinin nümunəsində nəqliyyat infrastrukturunun təkamülü; Yaşayış massivlərində enerji doldurma məntəqələrinin qurulması