Texnoloji proseslərin ölçü araşdırılması - Yusubov, Nizami (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Material, enerji və əmək resurslarının qənaətcil istifadə edilməsi problemi maşınqayırmada həmişə birinci yerdə dur- muşdur. Hal-hazırda isə bu məsələ istehsal proseslərində həddindən artıq kəskin qoyulur. Belə ki, bu gün respublika- mızın, eləcə də dunya maşınqayırma sənayesinin istehsal et- diyi məhsulların dəqiqliyinə və keyfiyyətinə məmulların is- tehsalçıları arasında mövcud olar rəqabətin güclənməsi ilə əlaqədar daha sərt tələblər irəli sürülür. Bununla əlaqədar ye- ni emal texnologiyaları, yeni çox güclü və dəqiq dəzgahlar, yeni alətlər meydana gəlir.