Köprülü kranın yükqaldırma mexanizmində yeni icralı konstruktiv həllin işlənməsi və tədqiqi - Məmmədov, Həbib (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Hal-hazırda sənayenin demək olar ki, bütün sahələrində fəaliyyət göstərən müəssisələrdə yüklərin qaldırılıb-endirilməsi üçün müxtəlif tipli yükqaldırıcı-nəqliyyat maşınlarından istifadə olunur. Yükqaldırıcı-nəqledici maşınlar yükvurma-yükboşaltma işləri ilə əlaqədar olan ağır işləri aradan qaldırmaqla yanaşı bu tipli işlərin avtomatlaşdırılması ilə sənaye müəssisəsinin məhsuldarlığını artırmağa imkan verir.
Keywords: Körpülü kranların təsnifatı; Yükqaldırıcı maşınlar