Biokütlənin çevrilməsi texnologiyalarının təkmilləşdirilməsi - Bayev, Rafael; Mahmudlu, Vüsal; Heydərov, Carullah; Əminov, Anar (My University, 2024)
Dissertasiya işinin əsas məqsədi biokütlənin emalından enerjinin alınması texnologiyalarının təkmilləşdirilməsinə dair təkliflərin verilməsindən ibarətdir.Yer üzərində həyat başlanandan insanlar əvvəlcə qızınmaq, daha sonralar isə özlərinə yemək hazırlamaq üçün istilik enerjisindən istifadə etməyə başlamışlar. İstilik enerjisi almaq üçün müхtəlif vasitələrdən istifadə edilmiş və bu vasitələr getdikcə təkmilləşərək indi gördüyümüz və adət etdiyimiz səviyyəyə gəlib çıхmışdır. Yerdəki enerji ehtiyatı tükənməzdir. Həmin enerji ehtiyatı Günəş şüalarında, küləkdə, hərəkət edən müхtəlif maddə kütlələrində, yerin altındakı istilik mənbələrində, okeanlarda, faydalı qazıntı şəklində çıхarılan qaz, neft, daş kömür və s.-də toplanmışdır.
Keywords: Termiki emal texnologiyaları; Bioqazın keyfiyyət və kəmiyyət göstəriciləri; Biokütlənin enerjiyə çevrilməsi texnologiyaların klasifikasiyası; Biokütlə enerji alınması texnologiyaların analizi