Disk - qəlib - əyləc sistemində sürtünmə parametrlərinin hesabatının aparılması - Nayibzadə, Toğrul; Xudeynatov, Seyfəddin; Ağayev, Hüseynağa; Seyidov, Lətif (My University, 2024)
Müasir nəqliyyat vasitələrinin təhlükəsizliyində əyləc sistemlərinin sürtünmə xüsusiyyətlərinin optimallaşdırılması vacibdir. Sürtünmə parametrlərinin düzgün hesablanması və təhlili sistemin dayanıqlığını, sabitliyini və iş qabiliyyətini artırır.
Keywords: Əyləc sistemi; Əyləc sisteminin təmiri; Disk və qəlibə təsir edən qüvvələr; Əyləcləmənin təsirinin effektliyinin qiymətləndirilməsi