Kiçik şəhərin küçə - yol şəbəkəsində intellektual nəqliyyat sisteminin tətbiqi perspektivlərinin müəyyən edilməsi - Babayev, Nurid; Bəxtiyarova, Nigar (My University, 2024)
Dissertasiya işinin məqsədi kiçik şəhərin küçə-yolşəbəkəsində İNS tətbiqi perspektivlərinin tədqiqi ilə yol hərəkətinin təhlükəsizliyinin, yolun buraxma qabiliyyətinin artırılması və hərəkətin tələb olunan səviyyədə təşkilinin idarə edilməsidir.Bu tədqiqat işində Şəhərlərin təsnifatı və küçə-yol şəbəkəsində yol hərəkətinin təşkili xüsusiyyətlərinə baxılmışdır. İNS tətbiq sahələri analiz edilmiş və xarakteristikaları müəyyən edilmişdir.

The purpose of the dissertation is to study the prospects of ITS application in the street-road network of a small city, to increase traffic safety, road capacity and manage the organization of traffic at the required level. This research examined the classification of cities and the characteristics of the organization of traffic in the street-road network. ITS application areas were analyzed and their characteristics were determined.
Determining the prospects for implementing an intelligent transportation system in the street-road network of a small city
Keywords: İntellektual nəqliyyat sistemləri; Nəqliyyat idarəetməsi; Intelligent transportation system; Transportation management