Bulud əsaslı elektron təhsil sisteminin kibertəhlükəsizlik problemlərinin tədqiqi - Yadigarova, Zeynəb; Mikayılov, Mikayıl; Əhmədov, Elşad; Salehli, Fərid (My University, 2024)
Bu magistr dissertasiya işində bulud əsaslı elektron təhsil sisteminin kibertəhlükəsizlik problemlərinin tədqiqi ilə bağlı məsələlər müzakirə olunmuşdur və əsas diqqət elektron təhsil sistemində olan problemlər və bu problemləri necə maksimum şəkildə aradan qaldırmaqla yekunlaşmışdır. İşdə qarşıya qoyulan bir neçə məsələ istiqamətində tədqiqatlar aparmaqla aşağıdaki nəticələrlə yekunlaşmışdır. Bulud əsaslı elektron təhsil sistemində olan kibertəhlükəsizlik problemləri analiz edilmişdir. Elektron təhsil sisteminin əsas usulları və onların kibertəhlükəsizlik problemlərinin tədqiqi analiz edilmişdir. Elektron təhsil platformalarında müdaxilələrin dərin təlim əsasında aşkarlanması modeli işlənmişdir. Elektron təhsil sistemində boşluqların maşın təlimi əsasında aşkarlanması modeli işlənmişdir. Elektron təhsil sistemində zərərli proqramlar və hücum növləri dərin təlim əsasında aşkarlanması modeli işlənilmişdir.
Keywords: E-tədrisdə tədris mühitinin və idarəetmənin müasir vəziyyəti; Elektron təhsil platformalarında informasiya təhlükəsizliyi; E-təhsil platformaları üzrə təhdid və boşluqların müəyyənləşdirilməsi mexanizmləri.