Tullantı qazlarının fiziki-kimyəvi üsulla təmizlənməsi - Səmədova, Zeynəb; Kərimova, Günel; Cəmilli, Fidan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Müxtəlif texniki proseslərdən çixan tullantı qazları bizim ətraf mühitimizi çirkləndirir, ətraf mühitə və sağlamlığa zərər vurur. Təmizlənmə dərəcəsi və tullantı qazlarına uyğun olaraq çiriklənmədən təmizlənmə üçün çox müxtəlif üsullar mövcuddur.
Keywords: Ətraf mühitin mühafizəsi; Ekologiya