Çuqun istehsalı zamanı yaranan ekoloji problemlərin araşdırılması - Nərmin, İsrafilova (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Ekoloji problemlər son dövrlərdə qlobal və ümumdünya xarakter kəsb etmişdir. Təbiətin qorunub saxlanılması və ekologiyasının mühafizəsi insanların və bütün canlı aləmin mühafizəsi deməkdir. Ona görə də təbiətin və ətraf mühitin mühafizəsi məsələsi dövlətimizin daxili və xarici siyasətinin əsas istiqamətlərindən biridir. Təbiətin mühafizəsi və ehtiyat mənbələrindən səmərəli istifadə edilməsi hər bir vətəndaşın əsas vəzifəsi olmaqla bərabər, cəmiyyətimizin müasir inkişaf mərhələsində ən aktual problemlərdən biridir.