Azərbaycan İES-də mazut forsunkalarında buxarın əvəzinə isti havadan istifadə olunma imkanının tədqiqi - Qurbanov, Azər (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Hal-hazırda "Azərbaycan İES" MMC-nin enerji bloklarında mazut forsunkalarının soyudulması, üfürülməsi və mazutun keyfiyyətli tozlandırılması üçün buxardan istifadə olunur. Buxar itkisinin qarşısının alınması məqsədilə buxarın əvəzinə isti havadan istifadə olunması mümkünlüyünün araşdırılması aktual məsələdir.
Keywords: Sənaye istilik energetikası