Əhalisi 100000-ə qədər olan şəhərlərdə nəqliyyatdan istifadə məmnunluğunun öyrənilməsi - Məmmədov, Həşim; Mustafayev, Asif; Quyubəyov, Elmin; Şahbalayev, İbrahim; Vəlibəyov, Eşqin (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2023)
Əhalisi 50min nəfərə qədər olan şəhərlərdə ictimai nəqliyyatın rolu son illərdə getdikcə daha çox əhəmiyyət kəsb edir. Şəhər infrastrukturunun inkişafı və əhalinin böyük şəhərlərdə kiçik şəhərlərə miqrasiyası səmərəli və etibarlı ictimai nəqliyyat sistemlərinin əhəmiyyətini vurğulayır. Şəhərlər sosial yenilənmə, məşğulluq və əyləncə mərkəzləri kimi xidmət edir və ictimai nəqliyyat sistemləri bu funksiyaları səmərəli şəkildə yerinə yetirməyə kömək edir.
Keywords: Nəqliyyatda daşımaların və idarəetmənin təşkili; İctimai nəqliyyat