Maşınqayırma müəssisələrinin layihələndirilməsi və renovasiyası - Qasımov, Əbdülhəmid; Yusubov, Nizami (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Maddi istehsalı renovasiyası texniki-iqtisadi və ekoloji tələbləri nəzərə almaqla, maddi istehsal vasitələrinin (MİV) bərpası və onalrın resurslarının artırılması üçün yönəldilmiş tədqiqatları, yüksək səmərəli texnologiyaların işlənilməsi və tətbiqi, texnoloji təchizat vasitələrini və maddi istehsalın insan fəaliyyətinin qayda və üsullarını özündə cəmləşdirən texnikanın elmi sahələrindən biridir.