Pilotsuz uçuş aparatlarının telekommunikasiya sektorunda rolu, zəruriliyi, üstünlük ve çatışmazlıqları - Ağazadə, Mehdi; Vahidov, Vüqar (My University, 2024)
Pilotsuz uçuş aparatlarının telekommunikasiya sektorunda rolu, zəruriliyi, üstünlükləri və çatışmazlıqları mövzusu müasir dövrün həm texnoloji, həm də strateji sahələrini birləşdirən çoxşaxəli bir tədqiqat istiqamətidir. Xüsusilə 5G/6G şəbəkələrinin yayılması, təbii fəlakətlərin idarə olunması və ucqar ərazilərdə rabitənin təmin olunması baxımından bu cihazların telekommunikasiya infrastrukturunun ayrılmaz hissəsinə çevrilməsi müşahidə olunur.
Keywords: PUA-ların telekommunikasiya şirkətləri üçün maliyyət imkanları; PUA-ların məlumat toplama qabiliyyətləri ve bu məlumatların işlənməsi; PUA-lardan istifadənin məxfilik və təhlükəsizlik riskləri; PUA-ların işlətməsinə aid qanuni məhdudiyyətlər və tənzimləmələr