Javascript proqramının tətbiqilə informasiya təhlükəsizliyi üsulunun işlənməsi - Durmuşov, Vüsal; İsayev, Orxan (Azərbaycan Texniki Universiteti, 2024)
Fərdlərin və təşkilatların texnologiyadan artan istifadə ilə qarşılaşdıqları çoxsaylı çətinlikləri nəzərə alaraq, informasiya təhlükəsizliyi müasir dünyanın vacib aspektinə çevrilmişdir. İnformasiya təhlükəsizliyinin aktuallığı həssas məlumatları icazəsiz daxil olmaqdan, dəyişdirilməkdən və ya məhv olmaqdan qorumaqdır. İnformasiya təhlükəsizliyi məlumatların yalnız səlahiyyətli işçilər üçün əlçatan olmasını təmin edir və xarici və ya daxili mənbələrdən gələ biləcək hücumlardan qorunur. Bu dissertasiya işinidə biz müxtəlif kontekstlərdə, o cümlədən şəxsi, biznes və hökumət mühitlərində informasiya təhlükəsizliyinin əhəmiyyətini müzakirə edilib.
Keywords: İnformasiya təhlükəsizliyi